Mat och intryck från en skrivande kock

Bakat,Högtider,i Finland,På tallriken,Salt

Våffelfest med knytkalas

30 apr , 2018, 12.28 mittismeten

 

Spontana festplaner är kanske bäst, men då finns inte tid för avancerade matbjudningar. Då kan man steka salta våfflor, och be gästerna ta med önskade tillbehör.

Det här är planen för valborgsfesten som kommer ta plats i min lägenhet i kväll. Knytkalas är den ultimata lösningen för bjudningar då värden inte har tid eller bara känner sig lat. Men ibland kan de ta tid att kordinera, och allt slutar i att alla tar med salta pinnar och vindruvor. Gör istället en bas (exempelvis en pizzabotten eller våfflor) och så får gästerna bestämma topping.
I kväll har jag bett vännerna att ta med ett protein och en grönsak. Får se vilka kombinationer vi får!

Här hittar ni recept på goda havrevåfflor. Sedan behöver du bara en burk med turkisk yoghurt, kanske någon röra, örtig sallad och hungriga gäster som hämtar resten!

Om jag minns rätt fick den här våfflan sällskap av gris innerfilé som marinerats med lakrits, en blandsallad med massa färska örter och turkisk yoghurt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *