Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,På tallriken,Salt

Tahini Sin Carne

15 maj , 2019, 19.07 mittismeten

 

Chili sin carne är en chili utan kött. Tahini sin carne är mitt senaste påhitt – och svårare att förklara – så jag hoppar direkt till receptet

TAHINI SIN CARNE
230 g stora vita bönor
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
Några kvistar timjan
Skal från 1 liten citron
2 tsk hett & rökt paprikapulver
2 tsk gurkmeja
225 g havrefärs/nyhtökaura
1 dl vatten
3 dl havregrädde
2 msk soya
2 rågade msk tahini
Salt & peppar

Stek bönorna tillsammans med skivad rödlök, finhackad vitlök, rivet citronskal, paprikapulver och gurkmeja. Fräs sedan tillsammans med valt havreprotein, innan du häller dit vattnet. Låt puttra några minuter.

Under tiden: koka ihop grädde, tahini och soya. Vispa bort alla tahiniklumpar och häll ner i stekpannan med havren och bönorna. Låt puttra i 10 minuter under lock och smaka av med salt och peppar. Tillsätt värska för en lösare sås, men jag tycker om när den är tjock och krämig.

Servera med valfri kolhydrat och en god sallad. Kanske också med en fräsch yoghurtsås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *