Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,På tallriken,Salt,Sommar

Morotsdogs med svampslaw och blåmögelost

14 jul , 2019, 22.00 mittismeten

 

Det här hörni – det här är gott, veganskt och så jäkla somrigt! Plus att de inte tar länge att tillaga.

MOROTSDOGS, 2 portioner

INGREDIENSER:

4 smala morötter
4 fullkorns-korvbröd

Marinad:
0,25 dl mörk soya
0, 25 dl olivolja (rostad sesamolja om du önskar en mera asiatisk smak)
1 msk tomatpuré
1 tsk liquid smoke
2 nypor svartpeppar

Svampslaw:
200 g småa champinjoner
Olivolja
150g nykål
1-2 vitlöksklyftor
1 vårlök
1 dl strimlad grönkål
1 dl havrefraiché
1 mks dijonsenap
1 handfull hackad persilja
Salt & svartpeppar

+ Vegansk blåmögelost, grönsallad & körsbärstomater

GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 200 grader varmluft. Lägg gärna på grilleffekt om din ugn har en sådan.
2. Blanda ihop marinaden och marinera morötterna med hälften av den. Andra hälften använder du senare som garnering.
3. Stek champinjonerna hela i olivolja med salt och peppar. Dra stekpannan från plattan när de är så gott som genomstekta och låt dem svalna i pannan medan du bereder de andra ingredienserna.
4. Stek morötterna i ugnen tills de fått färg och snurra på dem med jämna mellanrum. Det här tar ungefär lika lång tid som kvarstående steg.
5. Strimla nykålen, strö över salt och massera tills den släppt mesta av sin vätska.
6. Finhacka vitlöken och strimla vårlöken (lämna stjälken som garnering). Blanda ihop med havrefraiché, senap och persilja.
7. Skär champinjonerna i tunna skivor och vänd ner i fraichéblandningen tillsammans med nykålen och grönkålen.
8. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Rosta bröden och montera ihop dina hotdogs med svampslaw, morötter, ost och kvarstående marinad. Svampslaw som inte ryms i bröden serveras vid sidan om tillsammans med grönsallad och körsbärstomater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *