Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,Sött,Tillbehör

Gör din egen mandelmassa till fastlagsbullarna

20 jan , 2019, 19.27 mittismeten

 

Många har redan börjat. Jag började i dag. Det är dags för fastlagsbullarnas säsong! Synd bara att mandelmassa nu kan vara slutsåld vid butiken. Det vill säga om det inte skulle vara för hur enkelt det är att göra en egen!

Receptet nedan är för en rulle mandelmassa, och räcker till ungefär 25 fastlagsbullar. Förutom att den är väldigt enkel att göra är den även mycket godare än den man kan köpa, och för diabetiker är den bra eftersom man kan byta ut sockret mot druvsocker. Dessutom kan man smaksätta med vanilj eller varför inte lite konjak?

Jag väljer den rostade mandelmjölken eftersom den är god och den finns oftast i mitt kylskåp. Dock går den att byta ut mot vilken mjölk du än har hemma. Det går även att använda vatten, men den får mjukare smak och finare konsistens med en mjölksort.

MANDELMASSA
100 g mandelspån
0,75 dl socker
1 stor nypa salt
0,25 dl rostad mandelmjölk
1 msk rapsolja

Mixa allt i en matberedare tills du får en konsistens som mandelmassa och sockret har smält. Tillsätt mera mjölk vid behov. Rulla och paketera med bakplåtspapper. Förvara i kylen tills det är dags för bullar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *