Mat och intryck från en skrivande kock

I burken,i Finland,Salt,Sött,Tillbehör

Stekta äppel

7 okt , 2018, 22.57 mittismeten

 

I helgen kom jag på en så sjukt god smakkombination till stekta äppel. Passar bra till både söta och salta rätter.

Har hunnit avverka fem äppel på bara två dagar eftersom de har åkt i nästan varje rätt. Varje morgon har jag ätit dem med bananplättar och under dagen har jag ätit dem med stekt kål och även med en getostsallad.

Kryddkombinationen är kanel, gurkmeja, salt och torkat apelsinkross (går att köpa färdigt eller så torkat du själv ekologiskt apelsinskal och mortlar). Mängden kryddor har jag inte mätt upp så det får man smaka sig till.
Lägg de stekta äpplena direkt i en glasburk medan de är varma. Medan andra ord stekar jag extra så det alltid finns en burk i kylen. De är också goda kalla och smakar ännu mera dagen efter, speciellt om du lägger dem i glasburken direkt efter stekning så de får gotta til sig.

Nästan gång lägger jag till kummin och äter de stekta äpplena med lax!

Mina äppel är plockade från äppelträden vid Grannas gård. Deras vinteräppel är kanske de godaste jag smakat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *