i Finland,Medveten konsument,På tallriken,Salt
Fastnar ibland på Instagramkonton där de i korta videosnuttar visar recept. Jag går aldrig in och kollar receptet till videosnuttarna, men de funkar utmärkt som inspiration! Det här är vad senaste stunden av Instagramvisningar resulterade i…
VEGANSK BÖNLASAGNE MED PULLED HAVRE
+ 5 champinjoner och färsk koriander.
Börja med tomatsåsen: Fräs grönsakerna tills mjuka och lägg till vinet. Häll i buljongen och låt småkoka 15 minuter utan lock. Lägg till tomatkrossen och smaka av med örtsalt, peppar och sesamolja. Låt småkoka ännu 20 minuter utan lock. Mixa och lägg sedan i pulled havre. Lägg på locket och låt vara på låg värme på plattan.
Nu ”ostsåsen”: Mixa bönorna med alla ingredienser tills den får hummuskonsistens. Smaka av med mera sesamolja om så önskas.
Varva lasagnen i den här ordningen: Lasagneplattor, tomatsås, ”ostsås”, lasagne, ”ostsås”, tomatsås, lasagne, tomatsås och till sist ”ostsås”. Ifall du vill kan mittersta lagret lasagne bytas ut mot skivor av squash eller äggplanta. Välj fritt mellan färska eller torkde lasagneplattor.