Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,I glaset

Äppelmust deluxe

29 aug , 2018, 21.23 mittismeten

 

Har fullt upp med flyttrumba, kokbok och bönder så hinner inte skriva längre inlägg. Men matlagning finns det alltid tid för, så har några recept färdiga tills kommande skriverier. Men först…

Vill jag tipsa om musteri! Har du, som mina föräldrar, fått massor med äppel i år – men även massa maskar? Då ska du plocka hinkarna fulla och föra dem till närmaste musteri. För genom ett byte av flera kilo äppel mot några slantar får du pastöriserad äppelmust. Kanske även i bag-in-box om de erbjuder sådana tjänster! I sådana fall har must som håller upp till två år.

Vi var till Lallegård i Veikars. Kolla in dem om dina äppel finns i Österbotten. Utmärkt bemötande och utmärkt sluprodukt!

Och så en drink på det…

Gin- och äppelmust med salvia

 • 4 cl gin
 • 0,75 dl osockrad äppelmust
 • Salvia
 • Druvsocker
 • Salt (helst himalaya för färgen)
 • L

  Skölj ditt glas, torka utsidan och lägg i frysen för kylning. Blanda äppelmust med gin (vilken jag brukar förvara i frysen). Hacka några blad salvia fint tillsammans med en stor nypa druvsocker och en liten nypa salt. Gör ett hack i en skiva äppel och dra längs glasets kant. Doppa kanten i salvia-salt-sockret. Häll i drickan och njut!

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *