Mat och intryck från en skrivande kock

Okategoriserade

Älskade storstad och maten

2 jan , 2018, 12.33 mittismeten

 

Så jag drog till Stockholm över nyår. Ett spontant och väldigt bra val! Hade nästan glömt bort hur otroligt fri man kan känna sig bland en storstads nästan oändliga utbud av sociala hak.

Tänkte dela lite bilder, som en minimal vägledning bland Södermalms mathak:

Punk Royale Café.Det här är systerrestaurangen (eller bakficka som man säger i Sverige) till Punk Roayl. Ett lite billigare alternativ till den å så populära och alternativa restaurangen, som utlovar ”total överkörning”. Konceptet för båda restaurangerna är avsmakningsmenyer, tillsammans med upplevelsen av att vara på en rockstjärnas efterfest.
Maten var god och nytänkande. Men den vara nära på förstörd av mängden salt. Det fanns inte heller många uppfriskande element, vilket resulterade i en tungsmält middag. Men shit vad det var kul! De tolv rätterna varvades med discorök och grym musik, och tillsammans med mörkret känns det som man plötsligt hamnat på en cool fest.


Shanti Gossip.
Dagen efter nyårsfirande behöver man något tröstande. Vissa säger att pizza är lösningen på alla problem som följer nedräkningen, men jag går emot det här konceptet och säger att indiskt är det mest tröstande av all tröstmat. Vart jag än reser så är indiska restauranger ett måste. Och måste säga att Shanti Gossip är en av de bästa jag besökt! Deras mat var så otroligt god, så god att vi var nära att beställa in mera trots hur mätta vi var. Vi nästan grät när tallriken var tom.

Bananas
En restaurang med pizzor vara fyllningar tänker lite utanför lådan. Och på deras meny finns också andra alternativ som får smaklökarna att göra en kullerbytta bara av att läsa menyn. Det var även endast så långt vi kom, menyläsning, eftersom på nyårsdagen serverade de endast pizza och mitt blodsocker inte tillät ännu fler snedsteg den dagen. Men hit skulle jag ändå rekommendera att man åker ifall man blir hungrig i Södermalm. Snyggt är det också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *