I burken,i Finland,På tallriken,Salt,Sött
Här kommer några väldigt sena tips till julbordet. Men kanske det inte är för sent. För de här recepten tar inte länge, och butikerna är ju ännu öppna i morgon!
VINBRÄSERAD RÖDKÅL
Koka upp rödvinet med balsamico, chili, socker, ingefära och stjärnanis. Lägg i rödkålen och strö över flingsalt. Rödkålen delar du i så stora bitar du önskar. Låt allting småkoka på låg värme i ca 45 minuter under lock. Vänd i bland på rödkålen, och i slutet kan du försöka ta isär bitarna så all rödkål får suga åt sig av såsen. Förvara i kylen i glasburk.
Sticky dadlar
Låt allt förutom dadlarna koka upp i en liten kastrull. Jag la även i lite torkad grönkål, men det har knappast alla i skåpet. Lägg ner dadlarna, och låt koka på låg värme i ca 10 minuter tills de blivit ”sticky”. Förvara i glasburk. Passar perfekt till lammet!