Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,Salt,Snacks

Knaprigt proteinsnacks

29 okt , 2017, 17.37 mittismeten

 

Man kunde tro att alla lider av proteinbrist, med tanke på hur butikerna är fyllda med proteinpumpade matvaror. Tro det eller ej, men chansen är väldigt stor att du redan får i dig allt protein du behöver. Så även dina muskler.

Egentligen hör jag till dem som tycker att proteinhysterin går allt för långt. I jakten på den trimmade kroppen så luras vi att köpa proteinboostad bönpasta, som sedan ska toppas med flera hundra gram kött och därefter en stor klick kvarg. För att vara säker löns det att servera tillsammans med någon slags proteinrik sallad. För vilken katastrof det skulle vara om våra muskler plötsligt förtvinade. Tänker inte börja tala siffror. Det får ni googla fram ifall det intresserrar. Men så gott som alla får i sig tillräckligt med det livsviktiga proteinet. Och ifall du tränar är det bara det lilla extra som krävs.

Men och andra sidan innehåller många av de proteinrika varorna färre kolhydrater. Så jag har utvecklat en viss hatkärlek gentemot den här delen av hälsohetsen. För nu kan jag mittiallt välja bland många fler sötsaker och snacks som inte påverkar blodsockret. Men måtta med allt givetvis. Och det finns alltid bättre och naturligare vägar att välja. Även i proteinriket.

Som sagt, det finns redan allt för många proteinsnacks. Och här kommer skeppet lastat med ännu ett…

ROSTAT BONDBÖNEKROSS

Hetta upp en panna med vegetabiliskt fett, och stek bondbönekrosset (ex en blandning från det finska märket Verso av bondböna och ärtprotein) tills de blivit gyllena. Krydda med örtsalt eller diverse. Ät som snacks eller kanske toppa din middag med de här knapriga proteinjävlarna.

Har även använt den här bondbönekrossblandning till bakning och matlagning. Så det finns en viss risk att den ploppar upp i fler recept här på bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *