Mat och intryck från en skrivande kock

i Norge,På tallriken,Sött

Uppdaterade bananplättar

24 maj , 2017, 23.21 mittismeten

 

En dag fanns det i mitt kylskåp en liten banan, två ägg och en bit övermogen mango. Eftersom finländaren hade missat att 17 maj i Norge betyder stängda butiker, så fick det här bli min middag.

Eftersom bananen var så liten användes båda äggen för en mera mättande effekt, medan mangon fick addera lite sötma. Och planen gick som smort. De blev jäkligt goda, och jag gick ännu en dag mätt och belåten.

BANAN- OCH MANGOPLÄTTAR

  • 1 liten banan
  • 2 ekologiska ägg
  • Några skivor mjuk mango
  • Kryddor (ex kanel, kardemumma, nejlika och ingefära)
  • En nypa salt
  • Mixa alla ingredienser och stek i neutral matolja. Kokosolja är bäst och ger den lilla extra naturliga sötman.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *