Mat och intryck från en skrivande kock

i Norge,Tankar och händelser

Glada magar och tankar

3 jun , 2017, 23.21 mittismeten

 

Vad betyder mat för er? Är den en diet – eller njuning? Är den ett glädjeämne – eller ett måste? Styr du maten eller styr den dig? Ska maten mätta – eller hjälpa dig få en platt mage? Har maten blivit ett botemedel – eller är den ännu något vi delar och njuter av?

I min senaste artikel kan ni läsa om Anne Riser och hennes matfilosofi. Jag träffade henne på en julmarknad tidigt i december, och där stod hon med sina burkar av fermenterade godsaker och utstrålade glädje. Hon kallar sig själv för en hippiedam, och det är nog en mitt i prick beskrivning.

Anne är en sådan person som man önskar kunde smitta av sig på alla människor. Speciellt nu när perfektion målas upp som något uppnåbart. Vi ska prestera var vi än sätter vår fot, och i köket ska det inte längre osa fett eller andra onyttigheter. Istället för att äta, så ska vi rena oss själva genom maten.

Kanske det börjar vara dags för alla att slappna av lite. Och göra som Anne. Bara se dig omkring och upptäck vad som finns och växer där du bor. Naturen är så smart att den redan tänkt ut vad vi behöver. Så glöm de nyttiga gojibären och läs artikeln här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *