i Tjeckien,Kultur,På tallriken,Salt
I hopp om att återfå lite glada tankar om Prag så spenderade jag mina lediga dagar med att återupptäcka staden. Första dagen gick si så där. Passerade ett utomhuspiano där några mindre nyktra män spelade och sjöng tillsammans. Allting var fint, och det uppstod ett ”aaaw-ögonblick”, men det var till en av dem plötsligt slutade sjunga och kavlade upp armarna för att slåss.
Prag är verkligen inte en stad för de med utan skinn på näsan, men så ibland visar den sig från sin bästa sida och det här hände på dag två av min upptäcktsresa…
Enligt mig har bra stunder alltid två saker gemensamt. Mat och musik. Och igår fanns det massor av de båda elementen på Prags Street Food Festival! Jag har varit på en del street food evenemang, mycket eftersom jag i H:fors jobbade i en food truck, men måste säga det här var det bästa hittills. Vilket är ganska otippat eftersom Prag ännu inte hunnit ifatt resten av världen med street food trenden.
Där fanns en food truck som inte gick att ignorera, mestadels på grund av hur de tyckte om att skrika ut ”chicken” till alla som gick förbi, men också på grund av doften som kom från deras egenbyggda röktunnor. Så jag ställde mig bredvid med kameran redo medan de fortsatte att vara underhållande högljudda och serverade tallrik efter tallrik. Det hela slutade med en intervju, en grymt god jerk chicken och en inbjudan till deras nästa barbeque.
Luke Grunshaw tog dessa tunnor och förvandlade dem till rökgrillar. Några månder senare köpte han en food truck som han hoppas ska kunna försörja honom på heltid efter sommaren.
Efter inköpen ringde Luke sin kompis – och artisten- Luis Cerdas för att få hjälp med food truckens design.
Något som jag också ville smaka på var de här bläckfiskburgarna. De hade färgat brioche röd med bläcket för att få färgen. Smart! Tyvärr sålde de slut innan jag han fram igen men antar de var underbara!