Mat och intryck från en skrivande kock

i Tjeckien,På tallriken,Salt

Curry madras grönsaker med jordnötssmör

21 maj , 2016, 11.59 mittismeten

 

På senaste tiden har mina luncher bestått av stekta grönsaker med olika tillbehör. Det går snabbt och det är gott. Men det är också lite tråkigt så nu har jag börjat experimentera med olika kryddblandningar och dressingar. Den här veckan var en succé och resulterade i ett nytt recept som både funkar för de med lite tid, men som på samma gång vill ha något mera spännande.

YOGHURTDRESSING MED JORDNÖTSSMÖR, 1 portion på 5 minter

  • 1/2 dl getyoghurt
  • 1 msk jordnötssmör (osötad)
  • 1 tsk honung

Värm över medelvärme så att alla ingredienser blandas tillsammans väl. Smaka av med lite (!) salt om så önskas. Serverade den här dressingen över stekta grönsaker och tempeh som jag smaksatte med curry madras, vilket är relativt stark kryddblandning av koriander, gurkmeja, chili, senapsfrön, kummin, peppar, bockhornsklöver (kanske mera känd som fenugreek), vitlök, salt och fänkål. Har du en bra mortel hemma är det kul att göra egna kryddblandningar men givetvis går det att köpa färdiga. Själv föredrar jag hemmavarianten, och om jag kör på färdiga blandningar ser jag till att inhandla dem någon annanstans än den vanliga matbutiken.

Och så kan man göra det mera spännande med att skära fina bitar.

Ibland handlar det om de små sakerna i livet. Som hur du väljer att skära dina grönsaker. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *