Mat och intryck från en skrivande kock

i Tjeckien,På tallriken,Salt,Sött,Tankar och händelser

Det är över nu

16 apr , 2016, 13.14 mittismeten

 

Ni vet när förhållande tar slut och du bara måste gå igenom alla bilder av er tillsammans? Det här hände mig i dag. Det är nu två veckor sedan jag lämnade Bio Zahrada för Sansho, och även om det var en uppgradering så saknar jag den gamla flamman! Här är ett urplock av vad vi hittade på tillsammans, lite matinspiration för helgens middagar…

Kastanjrisotto med salviaröra och krispig tempeh.

Kastanjrisotto med salviaröra och krispig tempeh.

Pulled kyckling med indiska smaker, yoghurtsås och jasminris.

Pulled kyckling med indiska smaker, yoghurtsås och jasminris.

image

Pumpapurén som jag smaksatte med muskot eller saffran var gott till nästan allt. Ger också en fin färg till saffransrisotto!

image

Ansjovis- och tomatrisotto med en aioli gjord på rostad vitlök. Låter lite konstigt men sjukt gott!

image

Rågrulle med äpple och kvarg fyllning.

image

En hederlig risotto med parmaskinka, rostade fikon och en balsamicosirap (som jag öven smaksatte med lite lavendel).

image

Gnocchi med rödvinssky, sallad och parmesanchips.

image

Rödbetsrisotto med smörstekt sik.

Risotto verde med soltorkade tomater och friterad spenat.

Risotto verde med soltorkade tomater och friterad spenat.

 

Fråga om ni vill ha recept!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *