Mat och intryck från en skrivande kock

i Tjeckien,På tallriken,Salt

Glutenfria rotfruktsmuffins

18 feb , 2016, 22.26 mittismeten

 

Nästa inlägg kommer att vara mindre aptitligt så tänkte slänga ut ett recept innan matron är förstörd. Vid Bistro Zahrada (vi har bytt namn) är vi vänliga mot vegetarianer och glutenfria typer. Vi har också skafferiet fyllt av rotfrukter, vilket betyder att jag under de senaste veckorna har använt mycket fantasi för att komma på något nytt varje dag. Här är det senaste…

ROTFRUKTSMUFFINS MED HALLOUMI, 12 st på 30 minuter

image

  • 350 g finriven pumpa och rödbeta (50/50)
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 100 g riven halloumi (+ lite till toppingen)
  • 150 g bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk olivolja
  • salt

Rosta fänkålsfrön i en torr panna och krossa dem lätt. Vispa ihop äggen med mjölken och rör ner de rivna rotfrukterna och halloumi. Tillsätt oljan. Blanda bakpulver med mjöl och blanda med resten av ingredienserna. Pensla ugnsformar för muffins med olivolja. Om du har är det gott att blanda olivoljan med olja från pumpafrön. Fyll dem till två tredjedelar och toppa med halloumi. Grädda på 200 grader (varmluft) i ca 15 min eller tills de klarar ”stickprovet”. Kom ihåg att alla ugnar har sina egna personligheter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *