i Finland,Medveten konsument,På tallriken,Salt
Kött förra veckan. Och kött den här veckan. Men bara sådant man kan köpa med gott samvete!
Vanligtvis är min lägenhet en köttfri zon. Men förra veckan fick jag tag i så fin lammfärs. Och den här veckan ville jag skämma bort katten, så köpte en hel ekologisk kyckling från frysdisken. Han fick en del utan kryddor. Medan min del blev marinerad med massa underbara kryddor.
Kyckling i ugn med röd pesto
Rosta rosmarin, kummin och korianderfrön i en torr panna tills de börjar dofta och får färg. Mal dem i en mortel, och mortla sedan ner resten av ingredienserna. Massera in marinaden över hela kycklingen, också under skinnet och inuti. Låt marineras i minst en timme, men helst över natten. Grilla i ugnen på 175-200 grader (beroende på ugn) i en timme. Dra skinnet från kycklingen och låt stekas ytterligare tills härligt krispigt.