Ibland får jag lust att experimentera i köket på söndagar. Så jag tar en kvällspromenad till butiken och går på känsla när jag väljar vad som kommer med till kassan.
Ikväll blev det bara en påse rucola när jag kom ihåg ärtmjölet där hemma… Gröna plättar! Kunde ha gått för påsen med spenat och gjort klassiska spenatplättar men nej, det är experimentsöndag!
RUCOLA- & ÄRTPLÄTTAR, 2 portioner
1 msk olja (jag använde rostad sesamolja för smakens skull men går bra med vad du än har)
50 g färsk rucola
1/2 tsk salt
1 msk tahini
1/2 tak vitlökspulver
1 tsk citronsaft
2 nypor vitpeppar
2 stora ägg
1/2 dl ärtmjöl
Fräs rucolan i oljan. Dra från plattan och rör ner allt förutom ägg och mjöl. Mixa ihop med ägg och mjöl. Stek i olja till stora eller små plättar. Kunde också gå i våffeljärn, men lovar ingenting!