Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,På tallriken,Salt

Rucolaplättar med ärtmjöl

28 apr , 2019, 22.42 mittismeten

 

Ibland får jag lust att experimentera i köket på söndagar. Så jag tar en kvällspromenad till butiken och går på känsla när jag väljar vad som kommer med till kassan.

Ikväll blev det bara en påse rucola när jag kom ihåg ärtmjölet där hemma… Gröna plättar! Kunde ha gått för påsen med spenat och gjort klassiska spenatplättar men nej, det är experimentsöndag!

RUCOLA- & ÄRTPLÄTTAR, 2 portioner
1 msk olja (jag använde rostad sesamolja för smakens skull men går bra med vad du än har)
50 g färsk rucola
1/2 tsk salt
1 msk tahini
1/2 tak vitlökspulver
1 tsk citronsaft
2 nypor vitpeppar
2 stora ägg
1/2 dl ärtmjöl

Fräs rucolan i oljan. Dra från plattan och rör ner allt förutom ägg och mjöl. Mixa ihop med ägg och mjöl. Stek i olja till stora eller små plättar. Kunde också gå i våffeljärn, men lovar ingenting!

I morgon ska jag äta dem till middag med lingonsylt och pulled havre. Eller med lax och ägg. Eller med mozzarella och stekt tomat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *