Mat och intryck från en skrivande kock

Bakat,Högtider,i Finland,Sött

Gör din egen memma

20 apr , 2019, 15.02 mittismeten

 

Eftersom hemlagat alltid är bäst tänkte jag igår laga egen memma. För hur svårt kan det egentligen va?

Så jag letade upp instruktioner. Läste dem och gav upp. För det är kanske inte svårt men absolut inte värt all tid det tar. Speciellt inte när det i butiken finns ekologiska och osockrade memmalådor. Sedan är det bara att skaka den ekologiska grädden så den blir skummig (och inte helt rinnande)
och vips så har man påskens bästa eftterrätt.

Men om man ändå vill göra något eget kan man istället baka en liten kaka av memma. Förra året gjorde vi en med tre ingredienser: Memma, ägg och choklad. I år dock rekommenderar jag en memmakaka ur kokboken Mat.

Länk hittar du här.
Foto: Emma Sarpaniemi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *