Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,Kokboken MAT,På tallriken,Salt

Kokboken MAT är ute och redo för ditt kök

31 mar , 2019, 16.05 mittismeten

 

Kan inte sluta att titta och lukta på boken som har mitt namn på pärmen. Det är så overkligt att det känns som jag är i en ”glasbur av känslor”.

Kokboken MAT är – liksom restaurangen – för alla. Och det var också därför jag tackade ja till uppdraget som bokens författare. Plus att maten där är otroligt god! Recepten, som kommer från restaurangens ägare och huvudkock Anna, är snäppet mera avancerade än vardagsmat men de är lätta att tillaga. Det som gör dem avancerade är smakkombinationerna. Och det är också smakkombinationerna som ger den här kokboken en välvärd plats i ditt kök.

Förutom att MAT är en grymt bra kokbok, är det också första boken med mitt namn. Så otroligt svårt att tro.

MAT fyller kokböckers viktigaste uppgift: att inspirera hemmakockar. Den sammanfattar verkligen glädjen till mat. En glädje som lätt glöms bort när vardagen blir för hektisk eller dieter ses som norm.

Recepten i MAT handlar genomgående om färg- och smakexplosioner. Eftersom mitt namn finns på boken tänker jag inte skriva en recension (de får andra skriva) men känner du att mat inte längre väcker lust och lycka kan jag lova att den här boken kommer hjälpa dig. Och är du redan fylld av matglädje kommer den här boken att ge dig recept som tar till vara på varje uns av den goda lyckan.

Mat borde bara mätta och sprida goda känslor. Punkt slut. Och det här gör Anna varje dag som restaurangen är öppen. Inte konstigt att den har så många stamgäster som äter där flera gånger i veckan. Dessutom har restaurangen ett hållbart tänk med grönt och säsong som utgångspunkter. Tack för att jag fick vara med och skriva MAT!

Klicka hem den från Förlaget och knappa in ”mat” som rabattkod för minus 25 procent!

Och före mamma var det mommo som bakade de bästa rågbröden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *