Mat och intryck från en skrivande kock

Bakat,i Finland,På tallriken,Salt

”Piezza”

28 jan , 2018, 11.09 mittismeten

 

Det är inte en paj, och inte heller en pizza. Det är en piezza!

Den här kom till i helgen då jag hade kanske den hundrade flunssn för den här vintern. Blev snål på pizza men orkade inte dra mig till butiken för att köpa jäst och rågmjöl. Så det fick bli en platt paj med pizzaegenskaper. En Piezza med andra ord.

DEGEN, 1-2 portioner

  • 1 dl havremjöl
  • 1 dl soyamjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 msk matolja
  • 2 nypor salt
  • 0,5 dl vatten
  • Rör ihop mjöl med fiberhusk, salt och olja. Arbeta in med vatten till en smidig deg. Kavla och tryck ut degen på bakplåtspapper. Förgrädda på 200 grader i 7 minuter. Lägg på valfri fyllning och grädda ytterligare ca 15 minuter. Servera med sallad, eller varför inte tahinislaw (recept här.

    O

    Förgräddade lite längre för att få knaprigare kanter, och lade på tonfisk, mozzarella, tunt skivad vitlök och broccoli. På den första piezzan lades tahinislaw, baljhavre bullar, vitlök, broccoli och mozzarella. Båda med tomatsås längst under.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *