Mat och intryck från en skrivande kock

i Norge,På tallriken,Salt

Tacofredagens nya hjälte

9 feb , 2017, 23.00 mittismeten

 

Det är helt okej att förlita sig på de gamla goda tacorätterna, men ärligt talat har de börjat nå sin pensionsålder. Så börja uppdatera och pröva nya element till tacofredagarna. Kanske med dessa…

FETAGRATINERAD AVOKADO

  • Avokado (välj om möjligt ekologisk)
  • Så många äggulor som avokadohalvor
  • Feta
  • Spiskummin
  • Peppar
  • Chiliflingor
  • Koriander
  • Citron
  • Dela avokadorna, ta bort kärnan och lägg äggulorna i urholkningen. Om kärnan är liten kan du gröpa ur lite extra så att en gula ryms. Smula över fetaosten och krydda. Gratinera i ugnen på 200 grader i 8-15 minuter, beroende på hur rinnande äggula du önskar. Pressa lite citronsaft över och dekorerar med koriander. Efter fotografering flyttade jag över dem på en vanlig tallrik och lade till sallad, stark koriander paste, fermenterad citron (se tidigare inlägg) och naturell yoghurt.

    3 kommentarer

    1. Ann-Catrine skriver:

      Provade den gratinerade avokadon! Jättegod!!

    2. Veronica Wiklund skriver:

      Ref. Förra veckans ärtsoppsrecept i HBL.
      Skall det faktiskt vara 1 MATSKED kryddpepparkorn?
      Det låter kryddstarkt. Hur många ungefär?

      • mittismeten skriver:

        Hej,
        Oj såg inte att jag hade skrivit msk. Det ska vara 1 tsk hela kryddpepparkorn! Förlåt och ursäkta så så mycket!

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *