Mat och intryck från en skrivande kock

Okategoriserade

Jordnötsbrownies

26 jan , 2017, 22.35 mittismeten

 

Sedan senaste inlägg så har jag hunnit fylla 27 år, och därav också med en födelsedagsfest. Eftersom man inte ska dricka whisky på tom mage så bjöd jag även på något smått och gott. Förutom de självklara popcornen fanns pizza, och de här otroligt goda kakorna…

JORDNÖTSBROWNIES

 • 150 g jordnötssmör
 • 4 msk av agave-, fiber eller lönnsirap
 • 1,5 dl valfri och osockrad sylt (jag använde blåbärssylt)
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1,5 dl kakao
 • 1 tsk soda
 • en nypa havssalt
 • (1/3 dl kakaonibs)
 • Rör ihop jordnötssmör, sirap, sylt och vaniljpulver till en jämn smet. Blanda kakao, salt och soda och rör ner i smeten. Tillsätt kakaonibs ifall du så önskar. Grädda på 175 grader i 10-14 minuter. Håll koll så de inte gräddas för mycket. De ska vara kladdiga! Låt svalna och skär i munsbitar. Dekorera med saltade jordnötter.

  Ursäkta bilden… kom på att dokumentära lite sent på kvällen/natten. När festen var slut så var även kakorna.

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *