Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,Kokboken MAT,På tallriken,Salt,Tillbehör

Sparris med preserverad citron, dill och pinjenötter

6 maj , 2019, 22.43 mittismeten

 

Här kommer ett recept på vårens bästa gröna tillbehör ur kokboken Mat.

SPARRIS MED PRESERVERAD CITRON, DILL OCH PINJENÖTTER, 4 portioner

500 g grön sparris
4 msk olivolja
3 msk citronsaft
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
1/2 dl pinjenötter

1 kruka dill
2 preserverade citroner (köp eller gör egna enligt det här receptet som jag verkligen rekommenderar!)

GÖR SÅHÄR:

Värm ugnen till 200 grader. Bryt av den hårda delen längst ner på sparrisen. Lägg sparrisen i en ugnssäker form.

Blanda olivolja, citronsaft, finhackad vitlök, hackad schalottenlök, pinjenötter, salt och peppar. Fördela över sparrisen och rosta i 7 minuter.

(P.S. Går även bra att grilla. Men det står inte i boken så ni får skylla på mig om det totalt misslyckas. Även om jag har svårt att se hur det skulle ske. D.S.)

Hacka dill och citronerna. Strö över sparrisen och smaka av med skirat smör eller olivolja. Salta och peppra.

Och igen så vill jag poängtera hur gott det är att göra egna preserverade citroner. Men med en bild. Och här är länken igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *