Mat och intryck från en skrivande kock

I burken,i Finland,Salt,Starkt,Tillbehör

En het och blodröd sås

29 okt , 2018, 22.00 mittismeten

 

Tomatsåser börjar vara lite av min grej. Om jag ändå skrivit upp alla olika tomatexplosioner jag rört ihop i kastrullen skulle det nog finnas tillräckligt med recept till en kokbok. Eftersom det är Halloween blev senaste såsen extra röd och extra het.

HET OCH ROSTAD TOMATSÅS

 • 1 burk ekologiska krissade tomater
 • 1 rödlök
 • Citrontimjan eller thaibasilika
 • 1 tomat
 • 1 paprika
 • 1 habanero chili
 • 2 vitlöksklyftor
 • Rökt paprikapulver
 • Salt
 • Peppar
 • Rosta tomaten, paprika, chili och vitlök med lite salt på 200 grader i ugnen tills de är halvt svarta (med grilleffekten på om du har sådan). Fräs lök och färska örter i olivlja, häll i tomatkrossen och låt småkoka medan allt annat rostas i ugnen. Mixa ihop allt och smaka av med salt, peppar och paprikapulvet ( välj het variant för extra hetta).
  Servera kall eller varm.

  Kom ihåg att när du tillagar recept med enkla ingredienser är det extra viktigt att välja bra kvalitet. Från burken med krossade tomater till paprikapulvret – någon extra cent kan göra stor skillnad!

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *