Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,Tankar och händelser

Flyttlådor och nya utsikter

8 jul , 2018, 16.22 mittismeten

 

Kommer jag någonsin slå mig ner? Ingen aning, men nu har jag i alla fall fått jobb i Helsingfors så det blir åtminstone ett till byte av stad. Och inte bara det, jag har också skrivit på mitt första…

BOKKONTRAKT! Japp, i vår kommer en kokbok ut med mitt namn på. Recepten kommer inte vara mina, men jag skriver den tillsammans med en kock här i huvudstaden och den kommer bli grym! Ser verkligen fram emot att få se hur hela processen bakom en bok ser ut. Det här har alltid varit en dröm, och även om det inte är en roman jag kommer skriva så tänker jag att det är bra början.

Och sedan jobbet som jag fått är inte illa det heller! I september kommer jag börja som engagemangsredaktör för Studentbladet. Så det kommer bli mycket skrivande de kommande månaderna, vilket inte stör det minsta. Att skriva, och allt som hör det till, är för mig ett njutbart sätt att få utlopp för kreativitet. Och att sedan få betalt för att göra det – inte mig emot!

Så med andra ord är det många av mina klackar som slår i taket för tillfället. Befinner mig nu i Helsingfors för att kicka igång bokskrivandet, men också leta efter en bostad. Alla tips om lediga ettor, som behöver en skötsam hyresgäst, tas alltså gärna emot. Eftersom den här veckan varit fylld av lägenhetsvisningar har det inte funnits mycket tid till matlagning. Istället har det blivit mycket häng vid caféer och barer. Det blir därför inget recept den här veckan. Men om ni finns i Helsingfors borde ni testa på Ruplas lunchbuffé, oavsett om det här vardag eller helg!

På riktigt – Åk till Rupla och ät om du råkar befinna dig i Kallio!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *