Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,Medveten konsument

Äggskal

18 jun , 2018, 22.53 mittismeten

 

I min senaste matartikel skrev jag om vad som kom först – hönan eller ägget? Men förutom att svara på det filosofiska dilemmat, och ta upp andra frågor kring hönan och det allsmäktiga ägget, så listades i artikeln några tips om vad man kan göra med skalet. För visste ni det inte bara gör nytta i bioskräpet?

Tror inte artikeln finns på HBL:s hemsida så här har ni tipsen:

  • Kör dem i mixern tillsammans med vatten för att vässa knivbladen.
  • Krossa och blanda med salt och kokande vatten till en skrubb åt brända kastruller.
  • Mixa med bananskal och kaffesump, och använd som näring åt krukväxter.
  • Koka rena i vatten, torka i ugnen, mixa och använd som proteinpulver.
  • Eller blanda äggpulvret med äggvita och använd som ansiktsmask.
  • Använd regelbundet krossat skal som avloppsrensare.
  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *