Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,Okategoriserade

Getostaioli

20 maj , 2018, 18.35 mittismeten

 

Godaste röran på länge. Den här måste du göra till sommarens alla grillstunder!

GETOSTAIOLI

  • 1 ekologisk äggula
  • 1 tsk dijon
  • 0,25 dl olivolja
  • 0,5 dl rapsolja
  • 150g bredbar getost
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppat
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • Skal av 1/2 citron
  • (Finhackade färska örter)
  • Vispa äggula och dijon medan du långsamt häller i oljan. Speciellt i början är det viktigt att hålla stadi, nästan så att oljan bara droppar ner medan vispen är på högsta hastighet. Vispa därefter ner getostSmaka av med kryddorna, citronskal och eventuella färska örter.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *