Enligt väderprognoserna ska det fortsätta att vara soligt, och plusgraderna ska bli flera. Det är tid att ta fram grillen. Eller grillpannan om du av olika orsaker måste laga din mat inomhus. Den av gjutjärn ger bästa fejkade grilleffekt!
FETASLAW, 2 portioner
Massera kålen och löken med oljan och örtsaltet. Jag använde vitkål, eftersom jag ännu har det i kylen från vintersäsongen. (Men när inhemsk nykål dyker upp får den ta vitkålens plats). Blanda ihop resten av ingredienserna med en gaffel, och rör ner den marinerade kålen. Låt vila i kylen medan du tillreder resten av ingredienserna.
LAMMFÄRSBIFFAR, 2 portioner
Rosta de torkade kryddorna tills de börjar dofta. Krydda färsen och forma till 6 stycken biffar. Grilla på högvärmw tills båda sidorna får en fin färg, låt vila på grillens sekundära värme medan du grillar valda grönsaker och apelsinskivor på den primära värmen. ”Grillar” du inomhus är ugnen din sekundära värme.
Servera alltihopa tillsammans med färsk persilja, finstrimlad schalottenlökoch gurka.