Mat och intryck från en skrivande kock

i Finland,På tallriken,Sött

Yoghurtplättar

4 mar , 2018, 20.08 mittismeten

 

När man vaknar en söndagsmorgon och är snål på bananplättar, men så märker man att det inte finns några bananer i lägenheten. Och till butiken går man inte klockan åtta på morgon i 15 minusgrader!

Men plättar skulle jag ha, och plättar blev det efter lite improvisation av det som fanns hemma!

YOGHURTPLÄTTAR, 1 portion

  • 1 DL valfri naturell yoghurt
  • 0,5 DL havremjölk
  • 0,5 DL kokosmjöl
  • 1 DL havregryn
  • 2 MSK jordnötspulver
  • 1 stort ägg
  • Kanel & kardemumma
  • 0,5 TSK salt
  • Mixa allt, stek och ät tillsammans med bär och yoghurt! Lägg i mera havremjölk om du tycker degen blir för tjock.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *