I kväll var sista serveringen på Pica Pica. Och den var het med stora bokstäver. För på tallrikarna serverades fem rätter med alla olika chilin.
Så som avskedspresent i kväll gav chefen mig sitt recept på chili con carne, vilken var fjärde rätten på menyn. Och den är grym!
CHILI CON CARNE Á LA ANTONIO
Svetta lök, chili, vitlök, koriander och tomater i olivolja. Mixa snabbt i blender eller matberedare. Stek köttfärsen med de torra ingredienserna. Häll i den mixade tomatsåsen och kidneybönorna. Småkoka i tre timmar, och låt den sedan vila över natten i kylen. Servera med hackad koriander, finhackad rödlök, riven ost och gräddfil. Ifall du är galen kan du även ha på hackad färsk chili.
Till chilimiddagen var en av mina rätter en getostfylld ravioli tillsammans med ett vitt men hett chilipulver (från Bhut Jolokia). Den här raviolin åkte sen på en spenatbädd, dränktes med brynt saffranssmör och toppades med ett väldigt sprött spenatblad som friterats.