Kåldolmar till all ära, men under sommaren ska det osa av färska råvaror, och inte fett. Snart är även kålsäsongen i fullgång så här ger jag er…
FISK I KÅL, 4 portioner på 45 minuter
Beroende på vilken kål du valt kan det vara bra att förkoka bladen några minuter, tills de är så mjuka att de går lätt att rulla. Skär också, med kniven liggande, längs den tjockaste delen av stjälken för att göra den tunnare. Kör fisk, lök, persilja och örter i en mixer till en jämn smet. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom olja och fisksås) och fördela fiskfärsen på kålbladen. Rulla ihop till små paket, och fäst med tandpetare vid behov. Lägg dem med skarven neråt i en ugnsfast form och pensla med en blandning av olja och fisksås.
Grädda på 200 grader i ca 30 minuter (fyllningen ska nå 55 grader). Servera med säsongens sallad (nu exempelvis en sparrissallad. Och vill du göra en extra ansträngning passar fiskrullarna utmärkt till en vitvinssås, annars funkar det även med en klick matyoghurt eller ännu bättre… En tsatsiki.