Mat och intryck från en skrivande kock

i Tjeckien,På tallriken,Tankar och händelser

Moje práce a můj druhý domov

13 feb , 2016, 16.17 mittismeten

 

Mitt jobb och mitt andra hem. Inom de här väggarna har jag hittat, förutom en inkomst, min tjeckiska familj. Här finns min ”brother from another mother”, vännerna och bonusmamman. Så låt mig presentera Bistro Zahrada!

Om det existerar ställen på jorden där bra karma (synonymer.se lyckades inte ge mig ett mindre klyschigt alternativ) flödar, så är Bistro Zahrada ett av de ställena. Hittills har alla ”problem” jag hittills stött på i Prag magiskt försvunnit när jag stigit in genom restaurangens bruna dörr.

Det började i september, då jag satt med ett glas rödvin och lekte frilansande journalist vid ett av deras runda bord. Ett snack med en av servitörerna ledde till en arbetsintervju och vips hade jag en säkrad inkomst, redan innan jag flyttat hit mina ägodelar. Sedan har medvinden bara fortsatt att blåsa här, och summa summarum har jag Bistro Zahrada att tacka för mitt sociala liv, taket över huvudet och sist men inte minst – det är den tryggaste platsen för en flummig finne i storstaden.

image

Lukáš och Celina är två av guldkornen vid Belická 33, eller troligen i hela distrikt 2. De som saknas på bild (Michal, Jakub, Martina och Lesia) är lika skamlösa och tjusiga!

Här är Maria, allas mamma och goda fe. Hon talar inte engelska men vi förstår varandra ändå och delar en oerhörd skräck för grodor.

Här är Maria, allas mamma och goda fe. Hon talar inte engelska men vi förstår varandra ändå och delar en oerhörd skräck för grodor.

image

Bilden ger inte stället rättvisa men ungefär såhär ser det ut på insidan.

Förutom en mysig insida har vi också en otrolig trädgård där det ska grillas i sommar! Bio Zahrada betyder förresten Ekoträdgården.

Förutom en mysig insida har vi också en otrolig trädgård där det ska grillas i sommar! Bistro Zahrada betyder annars Ekoträdgården.

image

Många restauranger här i Prag har köket nere i källaren. Ofta finns också en mathiss, men inte här… Allting kan ju inte vara bra. För de som känner mig vet hur det här kan sluta i några brutna ben. Men ännu har jag lyckats hålla mig i stående läge.

Så nu vet ni vart ni ska komma nästa gång ni semestrar i Prag. Belgická 33, Praha 2. Och snälla meddela mina arbetskompisar när ni är här så kommer jag upp från köket och säger hej!

 

 

 

 

Post scriptum. Fastlagsbullarna sålde som smör. Deinde scriptum.

2 kommentarer

  1. Åh, lite sugen blir jag allt på att besöka Prag igen. Tack för en intressant blogg☺

    • mittismeten skriver:

      Tack det samma Susann! Och hoppas ni hälsar på när ni packar er väska till Prag igen, alltid roligt att få tala svenska emellanåt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *